Τραγωδία με 12 νεκρούς σε ποδοπάτημα πιστών στο Κασμίρ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, όταν πλήθος πιστών ποδοπατήθηκε μέσα σε ινδουιστικό χώρο λατρείας σήμερα στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ.

«Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς ο δρόμος που οδηγούσε στο ιερό, στην κορυφή λόφου, ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσπαθούσαν να φθάσουν εκεί για να κάνουν τις παραδοσιακές προσευχές για το νέο έτος», πρόσθεσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η τραγωδία έλαβε χώρα στο Μάτα Βαΐσνο Ντέβι, έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους λατρείας των ινδουιστών. τον οποίο επισκέπτονταν καθημερινά 100.000 πιστοί πριν την πανδημία. Ο αριθμός τους έχει πλέον περιοριστεί στους 25.000 από τις αρχές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε μέσω Twitter τα «συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν», ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και έκανε λόγο για «τεράστια θλίψη» από την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στον χώρο λατρείας.

Ο υπουργός Τζιτέντρα Σινγκ ανακοίνωσε πως θα μεταβεί επιτόπου για να αποτιμήσει την κατάσταση, ενώ αξιωματούχος υποστήριξε πως η κυβέρνηση απαίτησε να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο χώρος λατρείας βρίσκεται πάνω στους λόφους Κάτρα, κάπου τριάντα χιλιόμετρα από την πόλη Τζαμού.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend