Τρεις ακόμη ΧΑυγίτες αιτούνται την αποφυλάκισή τους

Ο Μπαρμπαρούσης προσπάθησε να αποφύγει την φυλάκιση, εμφανιζόμενος ως φτωχός αγρότης που πρέπει να βοηθήσει τον πατέρα του.

Τρεις ακόμη καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» αιτούνται την αποφυλάκισή τους. Πρόκειται για τους Μπαρμπαρούση, Κορκοβίλη και Τσιόρβα και τα αιτήματά τους θα κριθούν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Και οι τρεις υποθέσεις είναι εξ αναβολής.

Οι Κορκοβίλης και Τσιόρβας έχουν καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν και οι δύο μέλη του ναζιστικού τάγματος εφόδου της Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το eksegersi.gr, οι υποθέσεις και των δύο εκδικάστηκαν για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου. Ζήτησαν και οι δύο αναβολή με προσχηματικές αιτιολογίες. Ο Τσιόρβας επειδή έχει αλλάξει δικηγόρο. Αντί της κυρίας Βελέντζα εμφανίστηκε η κυρία Μαζαράκη, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί και δεν έχει πάρει τα έγγραφα από τη φυλακή, γι’ αυτό ζητάει αναβολή.

Ο Κορκοβίλης έχει δικηγόρο τον κ. Τζεμπετζή, υποψήφιο περιφερειάρχη της «Χρθυσής Αυγής» στην Πελοπόννησο (έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος), ο οποίος ζήτησε αναβολή ισχυριζόμενος ότι ο αδερφός του Κορκοβίλη ήταν σε καραντίνα λόγω covid και δεν μπορούσε να προσέλθει να καταθέσει.

Σύμφωνα με το eksegersi.gr, ρόλο στα αιτήματα της αναβολής, πιθανόν να έπαιξε και η αντικατάσταση του εισαγγελέα Περικλή Δράκου, που ήταν προγραμματισμένο να είναι στον έδρα του Πενταμελούς. Διότι ο Π. Δράκος είχε προτείνει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης του Ηλιόπουλου και της Πόπορη, κορυφαίων στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης, στη συνεδρίαση του Πενταμελούς Αναστολών την 1η Φεβρουαρίου 2021, με το επιχείρημα ότι η «Χρυσή Αυγή» διαλύθηκε και δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο Μπαρμπαρούσης είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης
Επίσης, ήταν παρών ως ακροατής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2019, όταν αγόρευε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία είχε προτείνει την αθώωση των χρυσαυγιτών. Επίσης, ήταν ο εισαγγελέας που άσκησε έφεση κατά των αθωωτικών πτυχών της πρωτόδικης απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου, ώστε να μην πάει η υπόθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό, αλλά να παραμείνει στη δικαιοδοσία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Θεοφίλου τελικά αθωώθηκε για κάθε κατηγορία. Να σημειωθεί, ότι εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Κακουργημάτων που καταδίκασε πρωτόδικα τον Θεοφίλου ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου.

Ο Π. Δράκος ζήτησε να μην ανέβει στην έδρα όλον τον Νοέμβριο, ενώ, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν φαίνεται στην έδρα κανενός δικαστηρίου του Εφετείου και τον Δεκέμβριο.

Ο Μπαρμπαρούσης έχει καταθέσει μια αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα στις 19 Απριλίου. Στη συνέχεια ο συνήγορός του – προφανώς με εντολή του Μπαρμπαρούση – υπέβαλε δεύτερη αίτηση για την αποφυλάκισή του και είχε οριστεί δικάσιμος για τις 6 Σεπτεμβρίου του 2021. Στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου, ο συνήγορός ζήτησε την αναβολή της γιατί δεν προσήλθε ο μάρτυρας -πατέρας του Μπαρμπαρούση και έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 6 Οκτωβρίου. Στις 6 Οκτώβρίου ξαναζήτησε αναβολή, παρά το ότι στους λόγους που επικαλείται για την αποφυλάκισή του είναι η βοήθεια στον πατέρα του για τα πρόβατα και να μπορεί να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του.

Προσπάθησε να αποφύγει την φυλάκιση ως «φτωχός αγρότης» ο Μπαρμπαρούσης
Το δημοσίευμα θυμίζει ότι ο Μπαρμπαρούσης προσπάθησε να αποφύγει την φυλάκιση και στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», εμφανιζόμενος ως φτωχός αγρότης που πρέπει να βοηθήσει τον πατέρα του, χωρίς όμως να πείσει.

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του, αν και παρουσίασε διαφορετικά ποσά: Δύο χιλιάδες ευρώ είχε ισχυριστεί στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», στα 1.500 ευρώ έπεσαν στην αίτηση αποφυλάκισης στις 19 Απριλίου.

Επίσης, εμφανίστηκε ως διαγραμμένος από τη ΧΑ (ψευδές), ενώ παραμένει ενεργός στον χώρο αφού έχει ακολουθήσει τον Κασιδιάρη.

Στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης, σύμφωνα την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών, πρόεδρος στο Πενταμελές Αναστολών θα είναι η Αικατερίνη Μουμουζιά, μέλη οι Θεοφανώ Κουτσουμπέλη, Αργυρούλα Νικολακούδη, Αριστέα Ρουσέα και Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και εισαγγελέας η Ουρανία Στέκα.

Την ίδια μέρα (Τετάρτη 1 Δεκέμβρη) θα εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης κατά της απόφασης 1126/2021 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Πατέλης, πυρηνάρχης της «Χρυσής Αυγής» στη Νίκαια και επικεφαλής του διαβόητου τάγματος εφόδου που ανέλαβε και εκτέλεσε την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η αίτηση αναίρεσης θα εκδικαστεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου Μιλτιάδη Χατζηγεωργίου. Εισαγγελέας θα είναι ο Χαράλαμπος Μωυσίδης που έχει ασκήσει την αναίρεση. Η υπόθεση στο πινάκιο έχει αριθμό 25 (σε σύνολο 36 υποθέσεων) και η αίθουσα εκδίκασης είναι στον 1ο όροφο (αίθουσα Πολιτικού) του Αρείου Πάγου. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 9:30.

Πηγή: www.rosa.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend