Τρεις μέρες άυπνος σε συνθήκες πολέμου: Γιατί λύγισε ο διευθυντής της κλινικής covid στη Λάρισα

Ήταν επί τρεις ημέρες συνεχώς στο νοσοκομείο για να φροντίσει με τη βοήθεια δυο ειδικευόμενων 70 βαριά περιστατικά με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Οι συνθήκες πολέμου που επικρατούν στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού, λύγισαν τον διευθυντή της κλινικής covid.

 

Ο Γιάννης Γκαμπράνης, κλήθηκε για μια ακόμα φορά να φροντίσει χωρίς τα απαραίτητα «όπλα» πάνω από 70 βαριά περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό με τη βοήθεια δυο ειδικευόμενων γιατρών.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Νταφούλης πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό είναι απελπιστική.

Ο διευθυντής της κλινικής covid του Γενικού Νοσοκομείου, εξαντλήθηκε καθώς εργαζόταν «τρεις ημέρες συνεχώς χωρίς να σταματήσει ένα λεπτό. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη αφού ένας γιατρός και δυο ειδικευόμενοι  καλούνται να φροντίσουν πάνω από 70 περιστατικά με ασθενείς covid σε βαριά κατάσταση και μάλιστα εκτός ΜΕΘ.

Όπως είπε ο Νίκος Νταφούλης, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χωρίς διακοπή γιατροί και νοσηλευτές είναι τραγικές καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο πιο επιβαρυμένος με κορωνοϊό,  νομός της χώρας, διαθέτει, μόλις οκτώ παθολόγους και πέντε εντατικολόγους σε μια ΜΕΘ που είναι συνεχώς γεμάτη.

Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι στις απλές κλινικές και στη ΜΕΘ. Καθημερινά στα επείγοντα πηγαίνουν εκατό ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 25 έχουν ανάγκη νοσηλείας.

Την ίδια στιγμή ανάγκη νοσηλείας έχουν καθημερινά και κάπου 35 με 40 ασθενείς non covid, με βαριά νοσήματα, πολλοί εκ των οποίων χρειάζονται και άμεσα χειρουργείο.

ΠΗΓΗ : https://left.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend