Τριπλό πρόβλημα για την Φ. Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διαβεβαιώνει συνεργάτες της ότι θα δώσει τη μάχη για την επανεκλογή της στην ηγεσία μέχρι το τέλος, με αντιδεξιό πολιτικό στίγμα και επιμονή στην προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ σ αυτή τη φάση.

Μέχρι την 3η Σεπτέμβη, επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, όταν έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει την πολιτική της πλατφόρμα, έχει να αντιπαλέψει πολλά.

-Το πρώτο είναι η πίεση που της ασκεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να λειτουργήσει ως μεταβατική πρόεδρος. Οι καταγγελίες του (στην ΕΡΤ) ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΙΝΑΛ έχει στρατευτεί στη μάχη υπέρ της υποψηφιότητας της Φ. Γεννηματά και δεν υπηρετεί το κοινό καλό έμειναν αναπάντητες από την Χαριλάου Τρικούπη. Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, όταν ρωτήθηκε (στο Action24), είπε ότι δεν έχει υπόψη του αυτές τις δηλώσεις και απέφυγε να τις σχολιάσει. Είναι, όμως, σαφές για την ομάδα της Φ. Γεννηματά ότι θα βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους την απαίτηση του Α. Λοβέρδου για ουδετεροποίηση των κομματικών δομών και μηχανισμών προκειμένου να μην υπάρχει μεροληψία υπέρ μίας υποψηφιότητας.

-Συναφές πρόβλημα για την Φ. Γεννηματά είναι ότι τα ΜΜΕ που παραδοσιακά έχουν επιρροή στο χώρο της κεντροαριστεράς αποδοκιμάζουν στην πράξη κάθε αυστηρή αντιπολιτευτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Ενα μόνο παράδειγμα είναι το σημερινό άρθρο του Γ. Πρετεντέρη στα ΝΕΑ που αφού περιγράφει το κατά τη γνώμη του αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στο ΚΙΝΑΛ:

“Ούτε το ΚΙΝΑΛ δείχνει διάθεση να πάρει μέρος στο ματσάκι. Ο ελληνικός λαός τους έκανε στις εκλογές το θείο δώρο και να είναι στην αντιπολίτευση και να μετέχουν στο ευρύτερο σύστημα εξουσίας. Αλλά ακόμη δεν το έχουν καταλάβει.
Ενδεχομένως γιορτάζουν της Αγίας Μαρέβας”.

Η απαξίωση της τακτικής και της στρατηγικής της Φ. Γεννηματά είναι σταθερή από το μιντιακό σύστημα που υποτίθεται ότι στηρίζει το ΚΙΝΑΛ ενώ αντίθετα ο Ανδρέας Λοβέρδος προστατεύεται.

-Το βασικό επιχείρημα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι ότι η βάση του ΚΙΝΑΛ βλέπει θετικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Επομένως, με βάση αυτή την ανάλυση, η Φ. Γεννηματά κινείται κόντρα στο κοινό αίσθημα μέσα στο κόμμα της και έτσι εγγυάται την αποτυχία του στις επόμενες εκλογές.

Η άποψη αυτή ενισχύθηκε μετά από νέα δημοσκόπηση, της GPO για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , που δείχνει ότι  “θετική ή μάλλον θετική εικόνα για το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει το 77,3% όσων ψήφισαν Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές του 2019,”

Στο επιτελείο της Φ. Γεννηματά, πάντως, δεν γίνονται σκέψεις αναθεώρησης της αντιπολιτευτικής τους στάσης. Θεωρούν ότι το σκληρά αντιΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του ΚΙΝΑΛ που θέλει συμμετοχή σε κυβέρνηση ΝΔ εκφράζεται έτσι κι αλλιώς από τον Α. Λοβέρδο. Επίσης ότι υπάρχει ένα ισχυρό αριστερόστροφο κομμάτι που δεν πολυακούγεται γιατί δεν υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ και δεν κάνει μεγάλη φασαρία στα social media.

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Tvxs.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend