Υεμένη: Πάνω από 60 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή σε κέντρο κράτησης μεταναστών

Τρία παιδιά και πάνω από 60 ενήλικες σκοτώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη, ανέφερε σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης Save the Children, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει άλλες λεπτομέρειες.

Αεροπορική επιδρομή έπληξε σήμερα κέντρο προσωρινής κράτησης μεταναστών στην επαρχία Σαάντα της Υεμένης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και Αφρικανοί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, καθώς ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον περιοχών της εμπόλεμης χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah, που ελέγχεται από τους αντάρτες, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την επιδρομή. Έδειξε μάλιστα εικόνες από τραυματίες στο νοσοκομείο αλ Τζαμχούρι στη Σάαντα στη βόρεια Υεμένη.

Η οργάνωση NetBlocks, που παρακολουθεί το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο, επεσήμανε ότι “οι συνδέσεις ίντερνετ στη χώρα έχουν καταρρεύσει” μετά τον βομβαρδισμό.

Από την πλευρά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA μετέδωσε ότι ο συνασπισμός εξαπέλυσε “στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές για να καταστρέψει τις ικανότητες δράσης της πολιτοφυλακής των Χούθι στη Χοντέιντα”.