Υψηλό 7ετίας στην τιμή του αργού, έφτασε τα 83,6 δολ. το βαρέλι

Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει διαρκώς όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τιμή του αργού πετρελαίου εκτοξεύθηκε κατά 1,2 σεντς (+1,5%), φτάνοντας τα 83,6 δολ. το βαρέλι, τιμή που συνιστά υψηλό επταετίας. Μόλις την τελευταία εβδομάδα είχε αυξηθεί κατά 4%, στα 80,81 δολ. 

Η νέα αυτή αύξηση αναμένεται να εντείνει την πίεση στη διεθνή οικονομία, καθώς συνδέεται με την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας μετά την πανδημία και τις αυξημένες ανάγκες για καύσιμα, με τον παράλληλο περιορισμό της παραγωγής.

Οι τιμές του πετρελαίου, μπρεντ και αργού, ανεβαίνουν διαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι τιμές άνθρακα και φυσικού αερίου.

Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχει οδηγήσει σε εκτεταμένα black out σε χώρες όπως η Ινδία, ενώ η Κίνα αυξάνει την παραγωγή άνθρακα για να καλύψει τις ανάγκες σε καύσιμη ύλη.

Ο φόβος είναι ότι όσο πλησιάζει ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο και την αύξηση των αναγκών για θέρμανση, η τιμές της ενέργειας θα αυξηθούν περαιτέρω, εντείνοντας το πρόβλημα, ενώ ο OPEC έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερή την αύξηση της παραγωγής στις χώρες μέλη του.

Οι εξελίξεις έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη όσων επενδύουν στα καύσιμα στην αγορά παραγώγων ενώ οι πετρελαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ προχωρούν στη δημιουργία νέων πετρελαιοπηγών.

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend