Φίλης για Κεραμέως: Αρνείται να καταδικάσει την χρυσαυγίτικη δράση

Δριμεία επίθεση εναντίον της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως αναφορικά με τη στάση που έχει κρατήσει το υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη, άσκησε ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

“Για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες. Το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… ‘της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται’!” δήλωσε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε στη συνέχεια:

“Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα ‘από όπου κι αν προέρχονται’ αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη”.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr)