Φυσικό αέριο / Η Ελλάδα αγοράζει 30% ακριβότερα σε σχέση με τη Βουλγαρία
Η ρωσική Gazprom πουλά 30% ακριβότερο το φυσικό αέριο στην Ελλάδα σε σχέση με την Βουλγαρία, παρά το ταξίδι Μητσοτάκη στη Ρωσία
Εκτεθειμένη από κάθε πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, καθώς το αφήγημα ότι το ράλι των τιμών είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα δεν βγαίνει.
Την ίδια στιγμή ο καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο της Ενέργειας και Ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Νικόλαος Φαραντούρης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τονίζει ότι «η ΔΕΠΑ εισάγει από τη ρωσική Gazprom 30% ακριβότερο φυσικό αέριο σε σχέση με την Βουλγαρία».
«Νιώθει ευτυχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία τέτοια εξέλιξη μετά το ταξίδι του στη Ρωσία;», σχολιάζει ο ίδιος.
Η ΔΕΠΑ εισάγει από τη ρωσική Gazprom 30% ακριβότερο φυσικό αέριο σε σχέση με την Βουλγαρία. Νιώθει ευτυχής ο @kmitsotakis για μία τέτοια εξέλιξη μετά το ταξίδι του στη Ρωσία; Συνέντευξή μου στο @tvxs για τιμές ενέργειας και ακρίβεια. https://t.co/UFlf5M2psJ
— Νικόλας Φαραντούρης / Nikolas Farantouris (@NFarantouris) January 20, 2022
Σημειώνεται ότι ο κ. Φαραντούρης σε συνέντευξή του στο tvxs.gr απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τη διεθνή διάσταση του ζητήματος των αυξήσεων των τιμών στην ενέργεια, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και πρόσθεσε:
Παράλληλα, ο Νικόλαος Φαραντούρης, υπογράμμισε ότι «σήμερα εισάγουμε το ακριβότερο φυσικό αέριο στην περιοχή, αφού οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την ρωσική Gazprom δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι “κάτι έγινε”».
Επιπλέον ο ίδιος επικαλούμενος δημοσιευμένα στοιχεία και αναλύσεις διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το Reuters, το Argus κλπ., δήλωσε ότι «εισάγουμε από τη ρωσική Gazprom 30% ακριβότερο φυσικό αέριο σε σχέση με την Βουλγαρία. Νιώθει ευτυχής η κυβέρνηση για μία τέτοια εξέλιξη, μετά τις πολύμηνες συζητήσεις ΔΕΠΑ-Gazprom και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσία; Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού της σκληρής πραγματικότητας, η αγορά γνωρίζει. Και οι καταναλωτές το αισθάνονται στη τσέπη τους».
ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr