Φώφη Γεννηματά για τον καρκίνο: «Δεν μου αρέσει να το πουλάω»

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή, προς τιμήν της Φώφης Γεννηματά. Η Χαριλάου Τρικούπη και ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί τον χαμό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Πάλεψε με σθένος την αρρώστια που χτύπησε την οικογένειά της, όμως δεν ηττήθηκε γιατί η Φώφη Γεννηματά έζησε την κάθε της μέρα με πάθος. Αφήνει παρακαταθήκη μια πλούσια πολιτική καριέρα και γίνεται σύμβολο γενναιότητας και θάρρους.

Ο ξαφνικός της θάνατος, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του καρκίνου και των προληπτικών εξετάσεων, ενώ η ίδια δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ πολιτικά. «Δεκατέσσερα χρόνια παλεύω, το διαχειρίστηκα. Τώρα μου ξέφυγε πάλι ο μπαγάσας. Θα τον νικήσω πάλι, απλά δεν μπορώ να δώσω όλες τις μάχες μαζί. Μία-μία». Αυτά ήταν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά, την ώρα που έγραφε το κείμενο αποχώρησης από την εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, όπως αποκαλύπτουν συνεργάτες της.

Η κατεύθυνση που είχε δώσει

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, μίλησε για την στάση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ: «Είχε δώσει γενική κατεύθυνση από τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας μας: “γι’ αυτό το πράγμα δεν μου αρέσει να μιλάω, κυρίως δεν μου αρέσει να το ‘πουλάω’» ήταν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά που ανακάλεσε ο κ. Όθωνας.

Στην φωτογραφία, η Φώφη Γεννηματά το 2009, στο περιθώριο της επίσκεψης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο «Greece Race For The Cure» στο Ζάππειο, σε μία από τις λίγες φορές που εμφανίστηκε δημοσίως σε εκδήλωση συνδεόμενη με την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Κατά καιρούς, συνεργάτες, επικοινωνιολόγοι, προέτρεπαν -ειδικά σε προεκλογικές περιόδους- να γίνονται συνεντεύξεις και αναφορές σε αυτό το παλιό πρόβλημα που είχε, το πώς το ξεπέρασε, κτλ.», είπε ο κ. Όθωνας. Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά όμως δεν άφηνε τέτοιου είδους περιθώρια. «Αν με τη στάση μου μπορώ να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να το αντιμετωπίσουν ή να το διαχειριστούν. Μέχρι εκεί… δεν θέλω να κάνω χρήση, οποιαδήποτε αξιοποίηση αυτού του προβλήματος». 

ΠΗΓΗ : https://www.newscenter.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend