Φ. Γεννηματά: Γιατί το 2020 ο Κ.Μητσοτάκης έλεγε ότι οι γαλλικές φρεγάτες κόστιζαν ακριβά;

Ένα σοβαρό ερωτηματικό έθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αγορά των γαλλικών φρεγατών.

Η κυρία Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ αναρωτήθηκε γιατί «τον Ιούλιο του 2020 ο πρωθυπουργός μάς κάλεσε στο γραφείο του να μας ενημερώσει ότι αυτή η ιστορία των φρεγατών κόστιζε ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε τα Rafalle. Σήμερα υπάρχει διαφορετική επιλογή. Άμεσα πρέπει ο πρωθυπουργός να μας ενημερώσει για το τι άλλαξε. Ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το κόμμα της είναι «υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας».

«Θέλουμε ενημέρωση και απαντήσεις», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής. Καλό είναι να μην την αμφισβητούμε. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διμερείς σχέσεις, ειδικά με τη Γαλλία, αλλά να μην αποδυναμώσουμε την υποχρέωση όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνδράμουν σε ένα άλλο αν δεχτεί επίθεση».

(ΠΗΓΗ : https://www.newscenter.gr )