Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Εφετείο – Οργή για την Κεραμέως

Μάνος Φραγκιουδάκης

Στο Εφετείο Αθηνών βρίσκονται αυτή την ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε μια συγκέντρωση που φαίνεται ότι ειναι η μεγαλύτερη του κλάδου τα τελευταία πολλά χρόνια.

Από τις 11:30 εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα της καθόδου είναι κλειστή με εξαίρεση μια λωρίδα καθώς η συγκέντρωση έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης, δάσκαλοι και καθηγητές, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο όπου αυτή την ώρα εκδικάζεται η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Η απεργία των εκπαιδευτικών γίνεται ενάντια στον τρόπο που σχεδιάζεται να γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, τονίζοντας πως θα κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία σε «καλά» και «κακά» ανοίγοντας τον δρόμο για κλείσιμο σχολικών μονάδων και διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Καλέσματα για την συμμετοχή στην σημερινή απεργία έχουν κάνει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, με επιστολές τους προς γονείς μαθητών, σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απεργούν, ζητώντας τη στήριξη τους.

Λίγο πριν τις 13:00 αρχισε πορεία από το εφετείο με τελική κατεύθυνση το Σύνταγμα. Κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, έξω από το εφετείο συγκεντρώθηκαν περίπου 2000 άτομα.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Εφετείο - Οργή για την Κεραμέως
 NEWS 24/7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί οι οποίοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης και στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια τέλος αναμένονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr )