Χιλιάδες στο μεγάλο Pride της Πολωνίας [Φωτογραφίες]

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Pride της Βαρσοβίας, εν μέσω αυξανόμενων διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας της Πολωνίας. Η μεγάλη πορεία ήταν η πρώτη που έγινε από το 2019 λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στην πολύχρωμη γιορτή συμμετείχε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Ραφάλ Τρζασκόφσκι, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην κοινότητα. «Είμαι ξανά εδώ για να δείξω ότι θα είμαστε πάντα μαζί και θα είμαστε δίπλα σε εκείνους που είναι πιο αδύναμοι, εκείνους που οι άλλοι προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν ή να επιτεθούν», είπε στο πλήθος.

Ωστόσο, ο δεξιός πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Ντούντα, έχει άλλες απόψεις για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ιδεολογία ΛΟΑΤ», το οποίο είναι «χειρότερο από τον κομμουνισμό». Έχει δεσμευτεί να μπλοκάρει τον γάμο και την υιοθεσία των ομοφυλόφιλων.

Ap photo
Ap photo

Μπορεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να απαγορεύεται να υιοθετήσουν τα παιδιά ως ζευγάρια, ωστόσο ορισμένες τοπικές αρχές έχουν επιτρέψει στους αιτούντες να υιοθετήσουν ως μονογονεϊκές οικογένειες.

Όμως, φέτος το πολωνικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε να σταματήσει και αυτή η δυνατότητα, ώστε τα άτομα ΛΟΑΤ κοινότητας να μην έχουν καμία ευκαιρία για υιοθεσία.

Ap photo
Ap photo

Σημειώνεται ότι δεκάδες μικρές πόλεις δηλώνουν «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» σε ψηφίσματα, τα οποία δεν είναι δεσμευτικά αλλά έχουν συμβάλει στην καταπίεση των μελών της κοινότητας.

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr )