Ψέματα Πλεύρη: Το ντοκουμέντο που αποδεικνύει τη μείωση κατά 80% των χειρουργείων

Μετά το θόρυβο και το έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με το οποίο ζητούσε τη μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων κατά 80% ο Θάνος Πλεύρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως δεν πρόκειται για εντολή αλλά για… «δυνατότητα». Πρόσθεσε μάλιστα πως στην Αττική, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν. Είμαστε σε συνεργασία και με ιδιωτικές κλινικές αν χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία», είπε ακόμη ο κ. Πλεύρης, λέγονταςς πως όλα τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται κανονικά.

«Δεν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, ο περιορισμός θα είναι στο απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η κατάσταση ωστόσο ούτε αυτή είναι ούτε το έγγραφο ήταν… συμβουλευτικό

Το έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου και ώρα 3:32 μ.μ. που παρουσιάζει το documentonews.gr και είναι η εντολή προς όλες τις υπηρεσίες αναφέρει συγκεκομμένα:

«Παρακαλούνται οι Διευθυντές των κλινικών να επιβλέψουν την αυστηρή τήρηση της οδηγίας για περιορισμό των τακτικών χειρουργίων κατά 80%. Περιστατικά που δεν μπορούν να αναβληθούν θα διεκπεραιώνονται με βάση το συνημμένο πρόγραμμα».

Δείτε το έγγραφο όπου έχουν αφαιρεθεί οι παραλήπτες:

Είναι σαφές από το έγγραφο πως δεν πρόκειται για «δυνατότητα» αλλά για εντολή καθώς πλέον τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν.

Η κατάσταση σκιαγραφείτε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο ο οποίος σε μήνυμά του αναφέρει:

«Αυτό που συμβαίνει είναι κρίμα από το Θεό. Ας λυπηθεί κάποιος τους ασθενείς και το προσωπικό. Χθες έως σήμερα στις 8πμ εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. 10 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στους θαλάμους. Και νέοι άνθρωποι. Που να πάνε; Όλες οι μεθ στην ηπειρωτική χώρα γεμάτες. Δεν περιγράφεται η τραγικότητα των συμβάντων χθες το βράδυ.
Γιατροί, νοσηλευτές έπρεπε να διασωληνώσουν και δεν έβρισκαν υλικά, φάρμακα. Διασωληνωμένοι ασθενείς στις κλινικές χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Στη καλύτερη περίπτωση αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη μεθ για να γίνει επιλογή ποιος από τους 10 θα πάρει το κρεβάτι στη μεθ. ΤΟ προσωπικό εξαντλημένο και παραδομένο. Φοράει τη στολή και τη βγάζει σε οκτώ ώρες. Κατουριέται πάνω του, ζαλίζεται λιποθυμάει!!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη κατάσταση.
Ο θεός να βάλει το χέρι του»

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend