Ψαράς «έπιασε» νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναπέταξε στη θάλασσα

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Μια απρόβλεπτη εξέλιξη είχε ο θάνατος ενός 74χρονου υποβρύχιου αλιέα, ο οποίος αγνοείτο και εντοπίστηκε νεκρός από το λιμενικό την Κυριακή 12/9/2021 στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Μελάνη» του Πηλίου Μαγνησίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ της Κυριακής συνελήφθη άνδρας 52 χρονών στη συγκεκριμένη παραλία, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

Συγκεκριμένα το Αρχηγείο αναφέρει οτι το πρωί της Κυριακής ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με αλιευτικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή «Ξυνοβρύση» Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις αρχές.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 74χρονος είχε πάει για ψάρεμα το Σάββατο 11/9/2021 και το πρωί της Κυριακής ενημερώθηκε  η Λιμενική Αρχή Βόλου ότι αγνοείται. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού  ξεκίνησαν έρευνες από τρία  περιπολικά σκάφη του Λιμενικού,  έναν ιδιώτη επαγγελματία δύτη, καθώς και ένα  περιπολικό όχημα του Λιμενικού  από ξηράς.

Ο ψαροντουφεκάς εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Μελάνη» Πηλίου και ανασύρθηκε από τον δύτη, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού  στον λιμένα Βόλου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr )