Ωμός και προκλητικός ο υπουργός Εργασίας

Αμετανόητος εμφανίζεται για ακόμα μία φορά ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο, παρά την ευρεία κατακραυγή για την κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων.

Το σχέδιο νόμου-οδοστρωτήρας, που δίνει τη χαριστική βολή στην απεργία, κατατέθηκε με δύο νέες δυσμενέστατες ρυθμίσεις για την «αστική ευθύνη συνδικαλιστών» και την «απαγόρευση παράνομης απεργίας».

Σε απολύτως προκλητικές δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑ» ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνεται της περαιτέρω ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων λέγοντας πως «άλλο η απεργία και άλλο η παρανομία».

«Οι συνδικαλιστές ενοχλούνται από τα ηλεκτρονικά μητρώα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία που εισάγουμε, όπως και από την κατάργηση της χρηματοδότησης των οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα. Αυτό είναι το πρόβλημά τους» ισχυρίστηκε μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης.

Και επιτέθηκε εκ νέου στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ακόμη πολιτική θεατρική παράσταση, μιλάει με τσιτάτα, ενώ εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναζητούμε δίκαιες και ισορροπημένες λύσεις» λέει χαρακτηριστικά.

«Ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;» αναρωτιέται επίσης αρνούμενος, όπως είναι αναμενόμενο, να παραδεχτεί το ξήλωμα του οκταώρου στο όνομα της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Το νομοσχέδιο με τις γνωστές διατάξεις που έχουν δεχθεί σφοδρότατη κριτική για δραστική μείωση του κόστους των υπερωριών, περαιτέρω αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων και ακρωτηριασμό της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα τεθεί προς ψήφιση στις 17 Ιουνίου.

Όμως, εργαζόμενοι, συνδικάτα και σωματεία θα δώσουν τη δική τους μάχη, με συντονισμένη δράση, τις επόμενες ημέρες στον δρόμο. Η αρχή θα γίνει από τις 10 Ιουνίου, καθώς, όπως αποφάσισαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εκείνη θα είναι η ημέρα της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης.

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Εφημ. Συντακτών