Όταν ο Καραμανλής εγκαινίαζε το Μουσείο στον Άη Στράτη ο Κυριάκος ήταν… εκδρομή!

 

Όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εγκαινίαζε το 2007, το Μουσείο Δημοκρατίας στον Άη Στράτη, το νησί που επί δεκαετίες υπήρξε τόπος εκτοπισμού πολιτικών εξορίστων, γνώριζε καλά και δεν δίστασε να το πει ότι  «διασώζεται, αναδεικνύεται, παραδίδεται σ’ αυτή τη γενιά και τις επόμενες ο χώρος που στα “πέτρινα χρόνια” της ελληνικής ιστορίας του περασμένου αιώνα στέγαζε το νοσηλευτήριο εκτοπισμένων για τα πολιτικά τους φρονήματα Ελληνίδων και Ελλήνων -ανάμεσα στους οποίους ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Μάνος Κατράκης, ο Τίτος Πατρίκιος-».

Όπως δεν δίστασε να πει, αν και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι «Σήμερα οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και εκλογική συμπεριφορά, τιμούμε όλες και όλους όσοι αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά, θέτοντας το συλλογικό πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Αποδεικνύουμε στην πράξη το σεβασμό μας στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα».

Όλα αυτά, ηθελημένα προφανώς, ο τωρινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος αναθεωρητής τα αγνόησε, θέλοντας να εξοστρακίσει τις μνήμες και να αποστειρώσει τα βιώματα. Κάπως έτσι τα στρατόπεδα εξορίστων και οι πολιτικές που τα δημιούργησαν «εξαφανίζονται» και τα νησιά της εξορίας αποκαλούνται… τοπόσημα, σαν να είναι οι ουρανοξύστες που υποτίθεται ότι θα στηθούν στο Ελληνικό όταν βρουν «επενδυτές».

 

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend