Ενώ στην Ελλάδα παραδίδουν το ΕΣΥ στους ιδιώτες, στη Βρετανία το ενισχύουν με 5,4 δισ. λίρες

Την ώρα που στη χώρα μας οι διοικήσεις των ΥΠΕ μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά νομικά πρόσωπα, η βρετανική κυβέρνηση ενισχύει το NHS με 5,4 δισ. λίρες.

Ενώ στην Ελλάδα ο νέος Υπουργός Υγείας παραδίδει τη δημόσια Υγεία σε ιδιωτικά συμφέροντα βάζοντας ιδιώτες στο ΕΣΥ, στη Βρετανία ενισχύεται το Εθνικό τους Σύστημα Υγείας κατά  5,4 δισ. λίρες!

Ειδικότερα, την ώρα που στη χώρα μας οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά νομικά πρόσωπα, κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν δευτερογενείς διακομιδές των δομών υγείας αρμοδιότητάς τους, η επίσης συντηρητική βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον πακέτο 5,4 δισ. λιρών για ενίσχυση στο σύστημα Υγείας.

Όπως δημοσιεύει το ΑΜΠΕ, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα έναν πρόσθετο κονδύλι 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών σε βοήθεια στο βρετανικό σύστημα υγείας για “να διαχειριστεί τις άμεσες πιέσεις της πανδημίας”, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων σε θεραπείες που συσσωρεύτηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Το NHS, το βρετανικό σύστημα υγείας, “θα λάβει επιπλέον 5,4 δισεκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει την απάντησή του στην Covid-19 κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών και να διαχειριστεί τις λίστες αναμονής” στα νοσοκομεία, σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

“Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS έχει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid και να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας να ανακάμψουν καλύτερα από τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα”, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Αυτή η τελευταία οικονομική ενίσχυση ανεβάζει το συνολικό ύψος των κυβερνητικών κονδυλίων προς υπηρεσίες υγείας για την Covid-19 σε 34 δισεκατομμύρια λίρες φέτος, μετά από 63 δισεκατομμύρια λίρες πέρυσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του NHS για θεραπείες εκτός Covid αυξήθηκε επίσης από 130 σε 136 δισεκατομμύρια λίρες.

Πηγή: www.rosa.gr