Μάλιστα όπως είπε σήμερα ο ίδιος, η διαθήκη αποκαλύπτει «πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους», ενώ τόνισε ότι θα βγουν στη φόρα το ποιοι εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκε το περιεχόμενο της πρώτης, χειρόγραφης διαθήκης που συνέταξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στη διαχείριση του αρχείου του, που αποτελεί και το μόνο περιουσιακό του στοιχείο και καθιστά κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, αποκληρώνοντας τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του Ant1, που έφερε στο φως τη διαθήκη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγραψε τις επιθυμίες του για το αρχείο του στις 6 Ιουνίου 2019 και σημείωσε ότι τα γράμματά του είναι κακοσχηματισμένα λόγω της μυοπάθειας που τον ταλαιπωρούσε. Τόσο στην ιδιόχειρη διαθήκη, όσο και στο ηχητικό ντοκουμέντο που τη συνοδεύει, ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει: «τις αλληλογραφίες, τα αντίγραφα αρχείων, οι αποφάσεις, επίσημα χαρτιά, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει και αφορούν κυβερνητική θητεία δέκα ετών, κληρονόμος είναι ο γιος μου και η γυναίκα μου».

Συγκεκριμένα, το 70% του αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως «στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνησή του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων. Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr