Εμβολιασμός: Τρέχουν να προλάβουν τους νέους πριν φύγουν για διακοπές

Άνοιξε η πλατφόρμα για πρόσβαση στα εμβόλια πλην Astrazeneca της νεώτερης ηλικιακής ομάδας ενηλίκων – Αγώνας δρόμου πριν την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Tην τελευταία στιγμή επιδιώκει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19 να προλάβει την μαζική παρουσία νέων στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές, καθώς σήμερα 16 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσβαση των ηλικιών 18-24 στα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech και Moderna (τεχνολογίας mRNA) καθώς και στο μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

Η δυνατότητα πρόσβασης και επιλογής του εμβολίου της Johnson&Johnson, που λόγω της μίας δόσης προσφέρει ταχύτερα επαρκή ανοσία, είναι αυτή που εν πολλοίς θα κρίνει το τι θα συμβεί σε υγειονομικό επίπεδο στα νησιά μας με την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Όπως ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι λίγο πριν τις 8 το πρωί, στις ηλικίες 18-24 είχαν «επιβεβαιώσει τα ραντεβού τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης 51.000 άτομα» (σ.τ.σ. στις ηλικίες 18-24 εκτιμάται ότι περιλαμβάνονται 800.000-900.000 άτομα). Στις ηλικίες 25-29 ετών αντίστοιχα το ίδιο έχουν κάνει «κοντά στις 100.000 αυτοί που έχουν επιβεβαιώσει», όπως είπε ο ίδιος. Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ένταξη ατόμων αυτών των ηλικιών σε άλλες ομάδες προτεραιότητας, είτε ως ευπαθείς, είτε με όρους γεωγραφικούς (στα νησιά), είτε με όρους επαγγελματικών ομάδων.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Left.gr