Αποφασίζομεν και διατάζομεν ο Μητσοτάκης: «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών»

«Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Θεωρώ ότι είναι μία συζήτηση που δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να το πούμε, θα το πούμε στη Βουλή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυνικός για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε πως δεν πιστεύει στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών.

Ουσιαστικά, δήλωσε προκλητικά πως ο ίδιος παίρνει αποφάσεις, χωρίς να ζητά τη γνώμη των υπόλοιπων δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτικών.

«Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά δεν έχω συγκαλέσει κανένα. Δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Έχω συμμετάσχει σε κάποια. Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση η οποία δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον -έτσι όπως είναι οργανωμένη-. Δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να πούμε να το πούμε στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, δε δίστασε να χαρακτηρίσει «ηθική» την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. «Να εξηγήσουμε γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Γιατί ήταν το ηθικά σωστό και το εθνικά επιβεβλημένο. Το ηθικά σωστό διότι εδώ δέχεται μια επίθεση μια ελεύθερη χώρα και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της» ισχυρίστηκε.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στείλει ελληνικό στρατό σε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως: «Αν ζητηθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ φυσικά και θα το κάνουμε αλλά δεν έχει ζητηθεί αυτό ακόμα».

Πηγή: www.rosa.gr