Ο εκδότης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στον Άρειο Πάγο προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου μετά τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis ωστόσο, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 11 Μαρτίου.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να κάνει μια δήλωση ωστόσο η απάντηση που έλαβαν ήταν «Και να κάνω δήλωση, δεν πρόκειται να την παίξετε». Στη συνέχεια ωστόσο δήλωσε πως το Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή αποκαλύπτει πως το FBI είχε ενημερώσει την ελληνική δικαιοσύνη για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων από το 2016. Τόνισε μάλιστα: «οι θεωρίες περί συνωμοσίας αφορούν τη συνωμοσία του κ. Μητσοτάκη με την αθλιότητα».

Εν τέλει, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, σχολίασε σκωπτικά: «Τα υπόλοιπα θα σας έρθουν με non-paper από το Μαξίμου».

Αναλυτικά η δήλωση:

Την Κυριακή το Documento αποκαλύπτει ότι το FBI είχε ενημερώσει από τον Νοέμβριο του 2016 την κ. Ράικου. Επίσης τον Ιανουάριο του 2017 την κ. Ράικου. Και τον Μάιο του 2017 την κ. Τουλουπάκη αλλά με αίτημα της κ. Ράικου ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis και συγκεκριμένα στοιχεία. Τον Μάιο κατονομάζει και τα πολιτικά πρόσωπα.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι θεωρίες περί συνωμοσίας αφορούν τη συνωμοσία του κ. Μητσοτάκη με την αθλιότητα και με μερικούς οι οποίοι δίνουν γη και ύδωρ στη ελληνική δικαιοσύνη.

Τα υπόλοιπα θα σας έρθουν με non-paper από το Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι «προκειμένου να μη γίνει σφαγή δικαιωμάτων κατηγορουμένου ζητήθηκε μια σύντομη αναβολή, καθώς πρόκειται να μελετηθούν 300.000 σελίδες» και προσέθεσε ότι «ευτυχώς δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο από την ανακρίτρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος και τέλος για εγκληματική οργάνωση-συμμορία.

ΠΗΓΗ : https://lapolitica.gr