Αρχειοθέτηση Αβραμόπουλου για Novartis: Αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ (!!!) τα αδιευκρίνιστα ποσά που εντοπίστηκαν

Σε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» που εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου και της συζύγου του, όπως καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τη Novartis, δίχως ωστόσο να κληθεί ούτε καν να δώσει εξηγήσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην πράξη αρχειοθέτησης που υπογράφει ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης που είχε συντάξει και τη σκανδαλώδη πράξη αρχειοθέτησης για τον Άδωνη Γεωργιάδη, το σύνολο των αδιευκρίνιστων πιστώσεων που εντοπίστηκαν έπειτα από έλεγχο ανέρχονται σε 908.165 ευρώ για τα έτη 2006 – 2017.

Για παράδειγμα το 2006 οι αδιευκρίνιστες πιστώσεις ανέρχονται σε 134.492 ευρώ, το 2007 σε 230.250 ευρώ, το 2008 σε 38.765 ευρώ και το 2009 σε 130.400 ευρώ. Πρόκειται για τις χρονιές κατά τις οποίες ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ.

Εντυπωσιακά είναι όσα έχει εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα για πρόσωπα τα οποία καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr.

Αν και διαπιστώθηκαν αδιευκρίνιστες πιστώσεις και καταθέσεις , ωστόσο οι εισαγγελείς δεν κάλεσαν καν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να παράσχει εξηγήσεις, αλλά αρχειοθέτησαν την υπόθεση με το σκεπτικό ότι δεν διαπιστώθηκε κίνηση ποσών από λογαριασμούς της Novartis ή φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με την εταιρεία. Όπως ακριβώς έκαναν και με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Περισσότερα όμως και ακόμη πιο συγκλονιστικά την Κυριακή στο Documento.

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr