Αρχηγός ΓΕΣ: Δεν γίνεται να ανακοινώνει Πρωθυπουργός οπλικό σύστημα, παραβαίνει τον νόμο που ψήφισε »

Ούτε τους νόμους που ψήφισε η ίδια του η κυβέρνηση δεν τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος για δεύτερη φορά παραβλέπει τις νόμιμες διαδικασίες και ανακοινώνει την αγορά ενός οπλικού συστήματος.

«Δεν γίνεται ποτέ. Δηλαδή δεν βγαίνει ένας πρωθυπουργός της χώρας και να ανακοινώσει από το εξωτερικό την αγορά ενός οπλικού συστήματος» τόνισε επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra24 και την Αναστασία Γιάμαλη εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει από τις ΗΠΑ την αγορά των F-35.

Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε πως η πρώτη ανακοίνωση ήταν με την αγορά των Rafalle από την ΔΕΘ, το 2021.

«Ένα οπλικό σύστημα για να αγοραστεί, για να αποφασιστεί μάλλον η προμήθειά του, υπάρχει η μελέτη αρχικά, η μελέτη αναγκαιότητος από κάποιο επιτελείο, στην προκειμένη περίπτωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ). Στην συνέχεια αυτό προχωράει, πηγαίνει στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕ), στην συνέχεια φτάνει στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου εκεί εγκρίνεται και αυτό στη συνέχεια πηγαίνει στο Συμβούλιο Αμύνης (ΣΑΜ), δηλαδή στον Υπουργό. Στην συνέχεια ο Υπουργός (ΥΕΘΑ) αφού το εγκρίνει και αυτός σε συνεργασία με την ΓΔΑΕΕ, πηγαίνουν στη Βουλή, στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας στης Βουλής και ιδιαίτερα στην υποεπιτροπή για τα εξοπλιστικά, οι οποίοι γνωματεύουνε για αυτή την προμήθεια και τελικά καταλήγει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Αυτό είναι νόμος» διευκρίνισε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε το γεγονός ότι από τα χείλη του πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Κογκρέσο, δεν βγήκε ποτέ η λέξη «Τουρκία». «Αυτό δείχνει ότι η Αμερική έχει μια διαφορετική θεώρηση για το όλο θέμα. Αυτό εμένα προσωπικά με προβληματίζει και θα πρέπει να βάλουμε ένα ερωτηματικό» υπογράμμισε ο Γεώργιος Καμπάς.

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr