Διαγραφή Π.Δούκα από την ΝΔ – Αυτός τους «κάρφωσε», εκείνοι τον διέγραψαν

Η Ν.Δ. διέγραψε τον «γαλάζιο» δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης.

Αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία έπειτα από όσα έγιναν στη σύσκεψη της Σπάρτης που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, παρουσία του τοπικού δημάρχου Πέτρου Δούκα και του –ήδη τέως– υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, και τις αποκαλύψεις για τις «τσάντες με λεφτά» που «γύρισαν» τις εκλογές το 2007.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Λιβανού από τον υπουργικό θώκο, ενώ λίγες ώρες αργότερα, η Ν.Δ. διέγραψε και τον «γαλάζιο» δήμαρχο.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., προσπαθώντας να διαψεύσει τον δήμαρχο που την… «κάρφωσε».

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκε η αντίδραση τής τότε κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, ο Π. Δούκας (υφυπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους…», προσθέτοντας ότι «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%…».

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε και η απαράδεκτη αντίδραση του Σπ. Λιβανού που μίλησε για «εποποιία» (δείτε το παραπάνω βίντεο).

Αξίζει να τονιστεί ότι στις πυρκαγιές του 2007 είχαν σκοτωθεί συνολικά 84 άνθρωποι, από τους οποίους οι 49 στην Ηλεία.

Το «κάρφωμα» από τον δήμαρχο Σπάρτης και οι κυνικές ομολογίες είχαν ως αποτέλεσμα μια ομοβροντία πυρών κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με νόημα ότι «η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο».

► Λίγο μετά την παραίτηση του κ. Λιβανού, είδε το φως της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο που καίει τον αντικαταστάτη του, Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος –σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση της Ν.Δ.– ζήτησε από στελέχη της Αυτοδιοίκησης (που ανήκουν στη Ν.Δ.), να πιέσουν όσους πολίτες έχουν ωφεληθεί από το κόμμα της Συγγρού.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr