Χρήστος Σταϊκούρας / «Όχι» σε όλα τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών – Κυνική ομολογία

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ευθέως ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας σταδιακά θα αποσύρονται. Όχι στη μείωση του φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα

«Θα πρέπει να μαζευόμαστε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας σταδιακά θα αποσύρονται», την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν, εξαιτίας του ράλι ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός επεσήμανε δε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιονομική πολιτική που ασκούμε».

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν άφησε ανοιχτό κανένα ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα αλλά ούτε και για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς όπως είπε αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτη.

«Τα περιθώρια είναι περιορισμένα. Όλα τα εξετάζουμε όλα τα έχουμε ποσοτικοποίηση, αλλά αν υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος τότε θα κατευθυνθεί όπου επιλέξουμε συλλογικά στην κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο από πλευράς κυβέρνησης για ελάφρυνση των πολιτών «δεν είμαι σε θέση να σας πω για οποιοδήποτε μέτρο», αλλά αν υπάρξουν θα είναι στοχευμένα, υποσχέθηκε αόριστα ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός αρκέστηκε στα πενιχρά μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι «αυτά τα μέτρα δεν θα καλύψουν όλες τις απώλειες, αλλά πάντα ενεργούμε με βάση το δημοσιονομικό χώρο το ότι θα πρέπει το κάθε μέτρο να πηγαίνει στον πολίτη και για να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά», σημείωσε ο υπουργός.

 ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr