ΕΦΚΑ: Πάνω από 8.000 ευρώ στα golden boys ενώ η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημα των νοικοκυριών

Ενώ η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά μία αύξηση κατώτατου μισθού που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους πολίτες, δίνει παχυλούς μισθούς στα golden boys.

Με το νέο νομοσχέδιο για τον… εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, με το οποίο επιχειρείται ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά μοιράζει ζεστό χρήμα στα golden boys.

Ενώ μάλιστα αρνείται πεισματικά μία αύξηση κατώτατου μισθού που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους πολίτες της χώρας, η Κυβέρνηση δίνει παχυλούς μισθούς στα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού.

Όπως σημειώνει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας για το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προβλέπονται παχυλές αμοιβές έως και πάνω από 8.000 ευρώ!

Οι αμοιβές αφορούν τον διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του γραφείου των υπουργών Χατζηδάκη και Βρούτση, τους ιδιώτες που θα μπουν ως γενικοί διευθυντές και διευθυντές στον οργανισμό.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρει ότι στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου προβλέπεται:

1.Η αύξηση του μισθού του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ.Χατζηδάκη και κ.Βρούτση, έως και τα 8.134,56 ευρώ.

2. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες «κολλητούς» Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

3. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.

4.Μισθός έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.

5.Μισθός έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν το ξεπούλημα των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα, σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, παρακολουθώντας αμέτοχη την ακρίβεια, να σαρώνει το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των μικρομεσαίων.

Πηγή: www.rosa.gr