Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Εντυπωσιακή η προσέλευση νέων μελών/Τεράστια συμμετοχή και ουρές

Σε πολλές περιοχές είναι διπλάσια η προσέλευση των νέων μελών σε σχέση με τα παλαιά – Κοσμοσυρροή στα εκλογικά κέντρα

Πολύ μεγάλη είναι η προσέλευση των νέων μελών στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, χιλιάδες νέα μέλη έχουν εγγραφεί ήδη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 31.000 νέα μέχρι τις 13.00. Συνολικά έχουν ψηφίσει περίπου 51.000.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές διπλάσια είναι η προσέλευση των νέων μελών σε σχέση με τα παλαιά. Όπως αναφέρθηκε στο Web Tv του avgi.gr και του Στο Κόκκινο, το φαινόμενο παρατηρήθηκε από την Αττική (π.χ. Ίλιον, Κερατσίνι, Άλιμος), μέχρι τη Φλώρινα και την Κρήτη. Ανάλογη εικόνα φαίνεται ότι υπάρχει και στο εξωτερικό. Ενδεικτικό είναι ότι όπως μετέδωσε η Βίκη Δρακούλη στο Web Tv, 1.057 νέα μέλη έχουν εγγραφεί στη Δυτική Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες. Σε συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, 200 νέα μέλη εγγράφηκαν μέσα σε μισή ώρα.

Η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά από άκρη σε άκρη της χώρας, με τον κόσμο να συρρέει στα εκλογικά κέντρα. Ενδεικτικό είναι ότι αρκετοί πολίτες είχαν βρεθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα πριν καν ανοίξουν οι κάλπες, δηλαδή πριν τις 8 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου στην εκλογή για πρόεδρο, έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, ενώ μπορούν να εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα ψήφου για Κεντρική Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.

Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 08:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται στα περίπου 1.000 εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλες τις περιφέρειες ανά τη χώρα.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr