Γιαννης Δραγασάκης / Η “ανέμελη” διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κοστίζει ακριβά στη χώρα και στην κοινωνία

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» της Ευαγγελίας Μπαλτατζή.

Σημεία από τη συνέντευξη

  • Ο κύριος Μητσοτάκης, καλώς συμμετέχει στη συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει η Ευρώπη να λάβει για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Όμως, στην Ελλάδα, τι κάνει; Πώς στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις; Και βλέπουμε ότι μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες κάνουν πράγματα. Και όχι μόνο για τις τιμές της ενέργειας, αλλά και για την ακρίβεια παντού. Στο σούπερ μάρκετ, στα ενοίκια κ.ά. Οι πολίτες βλέπουν όλο και υψηλότερες τιμές, όλο και πιο μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα. Κι αυτή δεν είναι μια αφηρημένη συζήτηση, μιλάμε και για ζητήματα επιβίωσης.
  • Η ενεργειακή κρίση προϋπήρχε του πολέμου στην Ουκρανία και ασφαλώς ο πόλεμος την επιδεινώνει. Δυστυχώς, όμως, η Ευρώπη γι’ άλλη μια φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, δείχνοντας απροετοίμαστη. Ακούμε σήμερα πάλι για «ευρωομόλογα» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και είναι αυτή μια συζήτηση καλοδεχούμενη. Θυμόμαστε όμως τη «λοιδορία» προς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τα πρότεινε πριν από χρόνια. Αν η Ευρώπη έδειχνε πρόθυμη τότε, θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά.
  • Ο διαρκής εφησυχασμός του προηγούμενου διαστήματος και η «ανέμελη υπεραισιοδοξία» αποδείχθηκαν «φούσκες». Δύο χρόνια προβλέπαμε το «τέλος της πανδημίας», μετά την «προσωρινότητα του πληθωρισμού» και το «πρόσκαιρο της ενεργειακής πίεσης». Και χάσαμε πολύτιμο χρόνο προετοιμασίας. Η «ανέμελη» διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κοστίζει στη χώρα και στην κοινωνία.
  • Σε περιόδους ισχυρών διακυβευμάτων, οι εκλογές είναι διέξοδος. Πλέον, το δίλημμα το έχει ο κ. Μητσοτάκης. Η προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία θα δώσει τη λύση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ένα πρόγραμμα προτεραιοτήτων και πολιτικών για το πρώτο δύσκολο εξάμηνο της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης.

ΠΗΓΗ : https://dragasakis.gr