Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο facebook η Δήμητρα Πέτρου κάνει λόγο για ασθενείς στοιβαγμένους σε ράντζα μαζί με κάποιους συνοδούς μέσα σε κοινόχρηστο χώρο του νοσοκομείου. Παράλληλα, συνοδεύει την καταγγελία της και από σχετική φωτογραφία (σσ η κεντρική φωτογραφία του θέματος).

“Και φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή” σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Πέτρου.

Αναλυτικά, η ανάρτησή της έχει ως εξής:

«Σημερα στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια  των πρωινων αιμοληψιων ακούστηκε μία συνάδελφος να λεει “ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το νοσοκομείο”. “Κι εγώ” είπε ο διπλανος μου. Πηγαίνοντας στο θάλαμο νοσηλείας του δικού μου ασθενούς πέρασα από το πρώην σαλόνι ανάπαυσης ασθενών και συνόδων.

Είναι ο χώρος της φωτογραφίας. 5 ασθενεις έκθετοι σε όλους μας πάνω σε ραντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, συν 2 συνοδοί για τους μη αυτοεξυπηρετουμενους.

Γιατί προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί, ούτε οι κλίνες σε αυτό το νοσοκομείο. Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικό Νοσοκομείο ειναι ως επί το πλείστον δύσκολες λόγω όλων των παραπάνω, αλλά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο η σημερινή κατάσταση.

Και φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή.

Για το νοσοκομείο αυτό πρέπει να δοθεί μια λύση. Αλλά πρώτα πρέπει να πάψουν οι ιθύνοντες να εθελοτυφλουν και να  αναγνωρισουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Έπειτα να θελήσουν να το λύσουν. Και μόλις τέλος, να το λύσουν».