Η αγωγή του πολίτου / Παντελής Μπουκάλας

«Αφού βρίσκει και τα κάνει, καλά κάνει», θα πει κανείς. Και δεν θα έχει άδικο. Ισα ίσα, το δόγμα του ισχύει για οποιονδήποτε ξέρει να πουλάει τον εαυτό του, φορώντας του την ωραία στολή τού ιδιόρρυθμου. Ισχύει δηλαδή και για μακαρίτες σαν τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο ή τον Γιώργο Τράγκα αλλά και για τον κ. Παύλο Πολάκη· έναν κατά φαντασίαν αντι-Γεωργιάδη, πλην επί της ουσίας Αδωνη.

Εν πάση περιπτώσει, η υπεροχή της «Ελληνικής Αγωγής» δεν απορρέει αποκλειστικά από την αναγνωρισιμότητα του πνευματικού ηγέτη της. Την επικύρωσε με πανηγυρικό τρόπο μια αυθεντία της περιωπής της κ. Αννας Διαμαντοπούλου. Ειδική στα εκπαιδευτικά η πρώην υπουργός, βράβευσε την Αδωνιάδα Σχολή ως επικεφαλής της κριτικής επιτροπής των «Education Leaders Awards». Περιττό να υπομνησθεί ότι η επιτροπή αυτή δεν είναι απλώς διασημότερη της επιτροπής του Νόμπελ Λογοτεχνίας. Είναι και αυστηρότερη.

Πολύ σωστά λοιπόν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έκρινε ότι καμιά εικοσαριά προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής» πρέπει να προσφερθούν στους Ελληνες μαθητές, για να ξεστραβωθούν. Να μάθουν την αλήθεια για την αρχαία Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να αντισταθούν στη μαρξιστική σαγήνη. Πώς θα γίνεις πλήρες Ελληνόπουλο αν δεν διδαχθείς ότι τα αρχαία ελληνικά θεραπεύουν τη δυσλεξία, ενίοτε δε και την αριστεροχειρία; Ή ότι ο Παρθενώνας χτίστηκε προ εκατομμυρίων ετών, όπως αποκάλυψε η κ. Ευγενία Μανωλίδου, αποστομώνοντας τους συμβατικούς ιστορικούς, που αρκούνται στις δυόμισι χιλιετίες; Ή αν δεν μάθεις ότι «ο δίσκος της Φαιστού μιλάει ελληνικά», αν βέβαια τον βάλεις στο ειδικό πικάπ που διαθέτει μόνο ο υπουργός Ανάπτυξης της Αντιεπιστήμης;

ΠΗΓΗ : https://www.kathimerini.gr