Η απάντηση Κύρτσου στη Νέα Δημοκρατία για τη διαγραφή του

Με τον προσφιλή του τρόπο, μέσω Twitter, επέλεξε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κύτσος, λίγο μετά τη διαγραφή του από τη «γαλάζια» παράταξη.

Ο ευρωβουλευτής δικαιολογεί το μπαράζ αναρτήσεων τις τελευταίες ημέρες επισημαίνοντας: «Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. ”Απάντησαν” με διαγραφή μου».

Το τελευταίο tweet που προκάλεσε το «διαζύγιο» ήταν:

«Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει» ανέφερε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. αφήνοντας βαριές αιχμές για τον Γιώργο Κύρτσο.

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για την ανακοίνωση Κύρτσου:

«Προειδοποιήσαμε τον κ. Μητσοτάκη από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν μιλούσε για “υπόκοσμο” από το βήμα της Βουλής, πως δεν πρέπει να βυθίσει τη χώρα στην ανυποληψία που επιφύλασσαν για τις χώρες τους οι κυβερνήσεις του Βιζεγκραντ, ταυτιζόμενος μεταξύ άλλων και με νέες ακροδεξιές δυνάμεις στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμάνια και την Ισπανία.

Προειδοποιήσαμε τον κ. Μητσοτάκη πως “η ΕΕ δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί κράτη που αποτυγχάνουν σε κάθε δείκτη δημοκρατικής λειτουργίας” και πως “αν η ‘Ελλάδα των Αρίστων’, καταλήξει η ‘Ουγγαρία του Νότου’, τότε η χώρα κινδυνεύει να χάσει πολλά, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάκαμψη και την πράσινη μετάβαση.”

Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε πιέσεις στη βάση της υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και στις Βρυξέλλες. Πανικόβλητος πια, αντί να διορθώσει το πρόβλημα, διέγραψε τον αγγελιοφόρο. Μόνη μέριμνα της αντιπολίτευσης πλέον, πρέπει να είναι να μην μπει και η χώρα στην περιδίνηση του Μαξίμου προς την έξοδο».

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr