Η ΕΕ απέρριψε αίτημα του Κιέβου

Η κρίση στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται όπως και ο διπλωματικός μαραθώνιος. Με το «παιχνίδι» νεύρων και αντοχής να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τον Ουκρανό πρόεδρο να ζητά έμπρακτη στήριξη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική Welt φιλοξενεί ρεπορτάζ στις σελίδες που αναφέρει πως η ΕΕ απέρριψε αίτημα του Κιέβου για έγκριση «ανεξάρτητης στρατιωτικής εκπαιδευτικής αποστολής» αλλά συμφώνησε για αποστολή «συμβουλευτικής ομάδας», πράγμα που θα ανακοινώσουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών μετά το πέρας του συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες παρουσία του Ουκρανού ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στρατιωτικοί από την ΕΕ δεν θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιωτικούς στην Ουκρανία, ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη, όπως έχει ζητήσει με εμπιστευτική επιστολή του το Κίεβο από τα τέλη Ιουλίου. Θα δοθούν στο Κίεβο μόνο γενικές συμβουλές για την μεταρρύθμιση και την βελτίωση της απόδοσης των ενόπλων δυνάμεων τους.

► Την επιβολή ορισμένων εκ των κυρώσεων της ΕΕ προς την Ρωσία ζητεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα καλώντας την Ευρώπη να «στείλει ξεκάθαρα μηνύματα» στη Μόσχα.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν καλοί λόγοι για την επιβολή ορισμένων από τις κυρώσεις τώρα ώστε η ΕΕ να δείξει ότι δεν μιλάει για κυρώσεις μόνο για να μιλάει» δήλωσε κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

ΠΗΓΗ  : https://www.efsyn.gr