ΙΑΝΟΣ: Η παραγωγή της σειράς «Όρκος» διακόπτει χορηγική συνεργασία μαζί του – Οργή στο twitter

Κύμα οργής έχει προκληθεί, μετά την απαράδεκτη κίνηση του γνωστού βιβλιοπωλείου και πολυχώρου «πολιτισμού» «ΙΑΝΟΣ» να κάνει την ζωή των ανθρώπων, που κοιμούνται στο δρόμο, ακόμα, πιο δύσκολη με το να βρέχει τους εξωτερικούς χώρους και να ενεργοποιεί σειρήνες.

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος, σε μια συμβολική και συνάμα ουσιαστική κίνηση ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook πως η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «’Ορκος» διακόπτει χορηγική συνεργασία με τον Ιανό, βγάζοντας το όνομα της εταιρείας από τους τίτλους της σειράς, σαν μια μικρή ένδειξη της αντίθεσής μας σε τέτοιες τακτικές απανθρωπιάς.

«Για την εκδοτική εταιρεία Ιανός.

Η σειρά “Ορκος” ασχολείται με σεβασμό με τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και δεν δεχτεί, όσο τουλάχιστον μπορούμε, τετοιους απάνθρωπους τρόπους συμπεριφοράς.

Αυτό θα συμβεί μετά το Σαββατιατικο διπλο επεισόδιο που έχει παραδοθεί δυστυχώς στο κανάλι δυο μέρες πριν το γεγονός.

Εμείς στον  Όρκο, υποθέτω και όσοι μας βλέπετε, δεν το ανεχόμαστε».

Οργή στο Twitter

Πως γίνεται να πουλάς βιβλία του Τάσου Λειβαδίτη και του Πάκο Iγνάσιο Tάιμπο II κι από την άλλη να βρέχεις μοκέτες και να ενεργοποιείς σειρήνες για να κάνεις ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων, που ζουν στο δρόμο. Έχει αρχίσει και βρωμάει αυτή η πόλη και οι πιο καθαρές ματιές είναι των ανθρώπων που δεν μπορούμε, καν να τους κοιτάξουμε στα
μάτια.

Τελικά, ο Ιανός έχει, όντως δύο πρόσωπα…