Λίνα Μενδώνη / Πρωτοφανής απόφαση – Ρίχνει «μαύρο» στη «Λίμνη των Κύκνων»

Σάλος από την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να ακυρώσει εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

ΗΛίνα Μενδώνη τώρα κυνηγάει και τα κλασικά έργα μπαλέτου καθώς με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έδωσε οδηγίες να ανασταλούν εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η πρωτοφανής απόφαση της Λίνας Μενδώνη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κάτω από την ανάρτηση του υπουργείου Πολιτισμού στο Facebook, με τους χρήστες να εκφράζουν την οργή τους.

Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια:

«Μήπως έχουμε ξεφύγει κάπου; Είναι άλλο οι κυρώσεις που αποσκοπούν να πιέσουν την ηγεσία και την οικονομική ελίτ μιας χώρας και άλλο να ακυρώνουμε πολιτιστικά δρώμενα που είναι η παρηγοριά κάθε λαού»

«Μόλις ξεκινήσει η καύση βιβλίων πείτε μας»

«Άσχετη! Εσείς τώρα είστε υπουργός Πολιτισμού; Ο Τσαϊκόφσκι απολίτιστη, ήταν Ουκρανός! Άμα έχεις πρόβλημα με όσους τα επίθετα τους τελειώνουν σε -όφσκι, σου έχω κι άλλη μία! Γκραμπόφσκι! Γνωστή και ως υπέρκομψη!»

«Μην συγχέουμε τις κυβερνήσεις με τους λαούς και τους πολιτισμούς άλλων λαών με τις πράξεις των κυβερνήσεων. Υπάρχουν πανεπιστήμια που είναι αποκλειστικά για ρωσική ιστορία και γλώσσα, δηλαδή τι θα κάνετε θα τα κλείσετε; Σεβαστείτε και τους ρωσοφωνους που ζουν εδώ»

«Δεν φταίνε οι φορείς του πολιτισμού της Ρωσίας για τις πολεμικές συρράξεις που αποφασίζει η κυβέρνηση τους. Αυτή η απόφαση αγγίζει τα όρια του φασισμού και -πράγματι- της αντιρωσσικής προπαγάνδας»

«Αδιανόητη απόφαση. Μια ιστορικού μεγέθους μελανότατη σελίδα. Ντρέπομαι…»

«Ο σκοταδισμός του αιώνα ο ίδιος»

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr