Λογαριασμοί ρεύματος / Πανικός στο Μαξίμου – Στα κάγκελα η ΚΕΔΕ από τα «φέσια» των παρόχων

Μαύρα σύννεφα στο Μαξίμου προκαλούν οι φόβοι για «κανόνια» στην αγορά τύπου Energa – Hellas Power αφού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το θέμα με την παρακράτηση  από ορισμένους παρόχους των τελών που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η ΚΕΔΕ είναι στα κάγκελα και ήδη διεμήνυσε την έντονη ενόχλησή της στον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα καθώς στους δήμους δεν τους έχουν αποδοθεί τέλη ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ τα χρήματα που ορισμένοι πάροχοι έχουν παρακρατήσει από τα τέλη που πλήρωσαν  μέσω των λογαριασμών ρεύματος νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν έχουν αποδοθεί στους διαχειριστές και συγκεκριμένα σε ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη στην ολομέλεια της ΡΑΕ, με τα στελέχη της να εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη «έκρηξη» των χονδρεμπορικών τιμών μπορεί να οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη παρακράτηση και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων από τους παρόχους με αποτέλεσμα να δούμε «κανόνια» στην αγορά με απρόβλεπτες συνέπειες.