Μπογιόπουλος: «Παρακαλώ να μου περάσετε κανένα “αδιευκρίνιστο” εκατομμύριο»

Καυστικός ο Μπογιόπουλος για τις αρχειοθετήσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου

Σε μια λακωνική ανάρτησή του ο Νίκος Μπογιόπουλος υπενθυμίζει ότι οι δημοσιογράφοι υπόκειται σε έλεγχο πόθεν έσχες, σχολιάζοντας τις αρχειοθετήσεις των υποθέσεων των δύο υπουργών:

«Επειδή οι δημοσιογράφοι υπόκεινται σε έλεγχο πόθεν έσχες θα παρακαλούσα όποιος επιθυμεί να μου περάσει κανένα “αδιευκρίνιστο” εκατομμύριο, να το κάνει τώρα, που τα “αδιευκρίνιστα” αρχειοθετούνται», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μπογιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου βρέθηκαν αδιευκρίνιστα ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη έτσι και στον πρώην Επίτροπο και υπουργό της ΝΔ, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να ζητηθούν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο έλεγχος εντόπισε μία σειρά από «πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών» σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα οποία ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης χαρακτηρίζει ως «αδιευκρίνιστες».

Χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007.

ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr