Νέα εκτίναξη τιμών σε φυσικό αέριο-πετρέλαιο – Πάνω από τα δύο ευρώ η βενζίνη

Δεν έχει τέλος το ράλι ανόδου στις τιμές της ενέργειας – Σε δυσθεώρητα ύψη φυσικό αέριο-πετρέλαιο – Προβλέψεις για 2,2 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη.

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ έφτασε το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στον τομέα ενέργειας της Ρωσίας, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Λόγω των ανησυχιών για ενδεχόμενα προβλήματα στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, που παρέχει το 40% του αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF, έφτασε σε νέο ρεκόρ, στα 345 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε στα 311 ευρώ η μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 61,5% σε σχέση με την Παρασκευή.

Το πετρέλαιο κινείται στα 127,5 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 8%, ενώ νωρίς το πρωί είχε φτάσει στα 139,13 δολάρια.

Εφιαλτικές προβλέψεις για βενζίνη στα 2,2 ευρώ το λίτρο

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα η αμόλυβδη θα φτάσει τα 2,2 ευρώ μέση τιμή πανελλαδικά, όπως και στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην νησιωτική Ελλάδα ίσως αγγίξει και τα 2,5 ευρώ» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβαρύνει πάρα πολύ την τιμή.

ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr