Νέο χτύπημα κατά της Μόσχας: Maersk και MSC σταματούν προσωρινά τις κινήσεις φορτίων από και προς τη Ρωσία

Νέο χτύπημα στην οικονομία της Ρωσίας μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, των Maersk και MSC, να διακόψουν προσωρινά τις κινήσεις φορτίου από και προς τη Ρωσία. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα εξακολουθήσουν να διακινούν τρόφιμα και βασικά αγαθά.

“Καθώς η σταθερότητα και η ασφάλεια των εργασιών μας επηρεάζονται ήδη άμεσα ή έμμεσα από τις κυρώσεις, οι νέες κρατήσεις της Maersk από και προς τη Ρωσία θα ανασταλούν προσωρινά, με εξαίρεση τα τρόφιμα, τις ιατρικές και ανθρωπιστικές προμήθειες” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ναυτιλιακού κολοσσού Maersk.

“Ανησυχούμε βαθύτατα για την ολοένα και μεγαλύτερη κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία” προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου επιπλέον σημειώνεται ότι ξεκινά “να βλέπει τις επιπτώσεις στις ροές της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως καθυστερήσεις, κράτηση φορτίου από τις τελωνειακές αρχές σε διάφορους κόμβους μεταφόρτωσης, απρόβλεπτες λειτουργικές επιπτώσεις”.

Η Mediterranean Shipping Company (MSC), επίσης, θα σταματήσει όλες τις κρατήσεις φορτίου από και προς τη Ρωσία, από σήμερα “καλύπτοντας όλες τις περιοχές πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Άπω Ανατολής Ρωσίας” όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η MSC θα συνεχίζει να δέχεται και να ελέγχει τις κρατήσεις για παράδοση βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό και ανθρωπιστικά αγαθά.