Σημείωσε ότι άλλες χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία δέχθηκαν ότι μετά από δύο χρόνια μπορούν να ανοίξουν την κοινωνία χωρίς θύματα. Όπως επεσήμανε αυτό εν μέρει ισχύει. Αυτές οι χώρες έχουν λιγότερα θύματα από την Ευρώπη.

Υπογράμμισε για την Ελλάδα ότι «είμαστε στις δέκα πρώτες χώρες σε θανάτους στον κόσμο».

«Οι χώρες που εφαρμόζουν σκληρή τακτική δεν άφησαν τον ιό να εξελιχθεί», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, δήλωσε πως την άνοιξη αναμένεται να επαναλάβουμε το περσινό κύμα.

Για την Ελλάδα τόνισε ότι η χώρα τα είχε πάει πολύ καλά μέχρι την «καταστροφή της Θεσσαλονίκης». Για το τέλος στα μέτρα είπε ότι «αν είχαμε το σύστημα υγείας της Δανίας, να το βλέπαμε και εμείς». Ο γνωστός ερευνητής είπε ότι «ενώ η Ελλάδα τα πήγε καλά στην αρχή, τώρα τα πάει πολύ χειρότερα. Κάθε επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι χειρότερο και με περισσότερους θανάτους. Δεν είναι αναγκαστικό η Ελλάδα να είναι αυτή τη στιγμή σε θανάτους στην πρώτη δεκάδα του κόσμου. Έχουμε περάσει την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία. Να μην κοιτάζουμε τι γίνεται στη Δανία και να το μιμούμαστε τυφλά. Θα πρέπει να δούμε τη μέση οδό για την Ελλάδα για να μην έχει τόσους θανάτους. Αυτή την Άνοιξη θα επαναλάβουμε το κύμα της περασμένης Άνοιξης».

ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr