Πετρούπολη: Σύλληψη φτωχής ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ LIDL – Αρνούνται να αποσύρουν τη μήνυση

Ηλικιωμένη γυναίκα, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ  (LIDL) , τη συνέλαβαν και της έκαναν μήνυση.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, υπό το βάρος της πείνας, πήγε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη και έκλεψε κάποια προϊόντα, τοποθετώντας τα μέσα στην τσάντα της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η γυναίκα πήρε λίγο τυρί και κρέας και έγινε αντιληπτή από τους υπεύθυνους του καταστήματος, οι οποίοι, παρά τις αντιδράσεις και τις παροτρύνσεις των πελατών που βρίσκονταν εκεί, ειδοποίησαν τις Αρχές.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του καταστήματος, φάνηκε ανένδοτος, λέγοντας ότι “οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση”.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, όπου και προσήγαγαν την 70χρονη, ενώ η αλυσίδα σούπερ μάρκετ κατέθεσε μήνυση εναντίον της, παρά το γεγονός ότι η ίδια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την πράξη.

Υποστήριξε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και παλεύει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, καθώς πληρώνει με τη σύνταξή της το στεγαστικό δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Η τραγική ιστορίας της ηλικιωμένης “άγγιξε” τόσο τους αστυνομικούς, όσο και τους πελάτες του σούπερ μάρκετ, που προσφέρθηκαν να πληρώσουν εκείνοι το ποσό των προϊόντων. Ωστόσο, από τη μεριά τους οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ ήταν ανένδοτοι, προχώρησαν τις ποινικές διαδικασίες και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, απάντησαν πως “η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις”.

“Προσπάθησε να αυτοκτονήσει”

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και ισχυρίστηκε για την 70χρονη ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

“Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός”, δήλωσε.

“Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο”, πρόσθεσε.

Τόνισε επιπλέον, ότι η ηλικιωμένη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ισχυρίζεται ότι θα κάνει απεργία πείνας.

“Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα”.

 

ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr