Πόλεμος στην Ουκρανία / Πρωτοφανείς κυρώσεις σε βάρος των γατών που έχουν γεννηθεί στη Ρωσία…

Ο νέος μακαρθισμός μετά τις κυρώσεις σε αθλητισμό και πολιτισμό επιβάλλει κυρώσεις και στα ζώα που γεννήθηκαν στην Ρωσία

Στόχος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία μπήκαν και οι γάτες. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γάτας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις ρωσικές γάτες από τους διεθνείς διαγωνισμούς της. Αναφέρεται σε γάτες που έχουν γεννηθεί στη Ρωσία ή ανήκουν σε Ρώσους να παίρνουν μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς.

«Καμία γάτα που ανήκει σε εκθέτες που ζουν στη Ρωσία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έκθεση της FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από την οργάνωση στην οποία οι εκθέτες αυτοί είναι μέλη», ανέφερε η οργάνωση, η οποία καλύπτει σχεδόν 40 χώρες σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και την Ασία.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έγινε αφορμή να ανακοινωθούν κυρώσεις από τις χώρες, στην αρχή οικονομικού χαρακτήρα και στην πορεία ακόμη και από αθλητικές ομοσπονδίες και πρωταθλήματα, θέτοντας τους Ρώσους αθλητές εκτός διοργανώσεων. Τη σκυτάλη πήραν οι κυρώσεις στον Πολιτισμό, θέτοντας κυρώσεις σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως του Κουστουρίτσα, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα νεο-μακαρθισμού με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr/