Σε… Βυζάντιο έχει μετατραπεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων!

Το παρασκήνιο της αποπομπής Χατζηθεοδοσίου, όπως το περιγράφει «επιστολή» προς τα «Παιχνίδια Εξουσίας»

Σας ενημερώσαμε χθες για την απόφαση -«πραξικόπημα» να καθαιρεθεί ουσιαστικά από πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με κεντρική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, ως πρόεδρος, διεκδικούσε τα αιτήματα των συναδέλφων του, γεγονός που ενοχλούσε την κυβέρνηση.

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» έλαβαν χθες επιστολή από φίλο της στήλης, που εξηγεί πώς έχει σήμερα η κατάσταση στην ΚΕΕ-και τη δημοσιεύει για να κατανοήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση, με ευθύνη της «γαλάζιας» πλειοψηφίας και με «καθοδήγηση» από τα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς:

«Σε Βυζάντιο έχει μετατραπεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με ίντριγκες και χτυπήματα κάτω από μέση, αλλά και μεγάλες κωλοτούμπες από τους Προέδρους που έχουν εκλεγεί στην Διοικητική Επιτροπή.

Το πολιτικό παιχνίδι στην ΚΕΕ που εκπροσωπεί και τα 59 Επιμελητήρια της χώρας ως τριτοβάθμιο όργανο ξεκίνησε, αμέσως μετά τον αδόκητο θάνατο που πρώην Προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου τον Αύγουστο του 2021.

Τότε εμφανίστηκαν δυο μνηστήρες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο πρώτος με δεξιές καταβολές και ο δεύτερος με αναφορές στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Λόγω του γεγονότος ότι οι 7 από τους 11 Προέδρους Επιμελητηρίων που συνθέτουν την Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ πρόσκεινται στη ΝΔ, όλοι θεωρούσαν ότι ο Γιάννης Μασούτης θα ήταν ο διάδοχος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Αι βουλαί του … Μαξίμου, όμως, ήταν άλλες. Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατάφερε να πάρει την στήριξη του Μαξίμου με την βοήθεια ανώτατων διευθυντικών στελεχών της Πειραιώς και ο Γιάννης Μασούτης, παρά το γεγονός ότι είχε επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητα του , αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Και όχι μόνο αναγκάστηκε να υπερψηφίσει και τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για πρόεδρο.

Το ίδιο συνέβη και με τους άλλους Προέδρους Επιμελητηρίων – μελών της ΔΕ της ΚΕΕ, αφού οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκαν «σκληρά» τηλεφωνήματα από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να εκλέξουν το Γιάννη Χατζηθεοδοσίου παμψηφεί και ας ανήκει πολιτικά σε αντίπαλο της ΝΔ χώρο.

Έτσι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και άρχισε να διοικεί. Αλλά τα προβλήματα γι αυτόν άρχισαν νωρίς-νωρίς. Οι «δεξιοί» και κεντροδεξιοί Πρόεδροι άρχισαν να δυσανασχετούν, καθώς ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε τη δική του πολιτική διοίκησης. Ωστόσο οι περισσότεροι έμεναν στα λόγια και ψήφιζαν ότι ο Πρόεδρος έφερνε προς έγκριση, αφού και αυτοί με την σειρά τους ήθελαν να περνούν τα δικά τους «θέματα».

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΕ όμως, όπως διαρρέεται από την πλευρά του, άρχισε να αντιδρά και να μην βάζει υπογραφές που ήθελαν κάποιοι από τους άλλους Προέδρους -μέλη της ΔΕ της ΚΕΕ και η ρήξη δεν άργησε να έλθει.

Και επειδή η ΚΕΕ είναι μια πολύφερνη νύφη, μπήκαν και πάλι στη μέση τα κομματικά στελέχη της ΝΔ για να τον αποπέμψουν αφού δεν έκανε τα χατίρια, των «δεξιών» Προέδρων.

Έτσι στήθηκαν μυστικές συναντήσεις των «7» με την συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Πειραιώς για να βρεθεί τρόπος να αποπεμφθεί ο Χατζηθεοδωσίου από την προεδρία της ΚΕΕ. Η τελευταία συνάντηση έγινε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη όπου και η έδρα του Γιάννη Μασούτη, που μπορεί τη πρώτη φορά να «κόπηκε» από το Μαξίμου για πρόεδρος, αλλά τώρα έγινε ο «εκλεκτός».

Μάλιστα οι «7» Πρόεδροι υπέγραψαν και σχετικό χαρτί για να τεθεί ζήτημα αποπομπής του Γιάννης Χατζηθεοδωσίου αύριο Πέμπτη στη συνεδρίαση της ΔΕ της ΚΕΕ.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε στα Επιμελητήρια και δυστυχώς είναι κομματική, γεγονός που χωρίς καμιά αμφιβολία πλήττει ανεπανόρθωτα τον θεσμό και τα οδηγεί σε απαξίωση».

Αυτά- αλλά στο θέμα του ελέγχου των φορέων από τη Νέα Δημοκρατία η στήλη θα επανέλθει…

ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr