Σκάνδαλο Novartis / Αδιευκρίνιστα ποσά άνω των 100.000 ευρώ στην αρχειοθέτηση Αβραμόπουλου

Στην πράξη αρχειοθέτησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου γίνεται αναφορά σε κατάθεση 100.000 ευρώ από την πεθερά σε 500ευρα!!!

Αδιευκρίνιστα ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη έτσι και στον πρώην Επίτροπο και υπουργό της ΝΔ, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να ζητηθούν εξηγήσεις.

Χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007. Πρόκειται για κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό της πεθεράς του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Εντύπωση προκαλεί ότι – σύμφωνα με όσα αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης – τα χρήματα που κατατέθηκαν ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ και συγκεκριμένα επρόκειτο για 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τα οποία «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων προσώπων» , ούτε «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό».

Επίσης, όπως και στην περίπτωση Γεωργιάδη οι εισαγγελείς κατονομάζουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κάθε μήνα καταθέτει σε λογαριασμό του Αβραμόπουλου χρήματα, τα οποία όπως αναφέρουν «προσιδιάζουν στο ύψος της μηνιαίας δόσης δανείου που βάρυνε τον Αβραμόπουλο συνολικού ύψους 267.820 ευρώ για αγορά κατοικίας». Αν και πρόκειται για «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» εντούτοις οι εισαγγελείς όχι μόνο δεν καλούν τον Αβραμόπουλο να παρέχει εξηγήσεις αλλά αρχειοθέτησαν την υπόθεση με το ίδιο επιχείρημα της αρχειοθέτησης του Άδωνη Γεωργιάδη. Ότι δηλαδή επειδή τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με λογαριασμούς της Novartis ή φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία, άρα η δικογραφία θα πρέπει να μπει στο αρχείο.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr