Σρι Λάνκα / Ξεμένει από βενζίνη αύριο – Δραματικές προειδοποιήσεις

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της ζωής μας» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας – Τεράστιες ουρές στα βενζινάδικα

Βενζίνη για μία μέρα διαθέτει η Σρι Λάνκα όπως δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της χώρας που πλήττεται από την κρίση. Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά, με τη χώρα να αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά είδη και σε φάρμακα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως 75 εκατομμύρια δολάρια σε συνάλλαγμα για να πληρώσει για βασικές εισαγωγές. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε αποθέματα βενζίνης μόνο για μία ημέρα. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της ζωής μας», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να προετοιμαστούμε να κάνουμε κάποιες θυσίες και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτής της περιόδου».

Στο Κολόμπο, την εμπορική πρωτεύουσα, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στα βενζινάδικα. «Βρίσκομαι στην ουρά για περισσότερες από έξι ώρες. Περνάμε σχεδόν έξι με επτά ώρες στην ουρά μόνο και μόνο για να πάρουμε βενζίνη» περιέγραψε οδηγός στο Reuters. Άλλος οδηγός δήλωσε ότι το βενζινάδικο στο οποίο περίμενε είχε ξεμείνει από καύσιμα.

Η παρατεταμένη κρίση στη χώρα οδήγησε σε εκτεταμένες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα και της οικογένειάς του, με αποκορύφωμα την παραίτηση του μεγαλύτερου αδελφού του Μαχίντα από τη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα, μετά από συγκρούσεις υποστηρικτών της κυβέρνησης και διαδηλωτών στις οποίες σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 300.

Ωστόσο οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν όσο ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα παραμένει πρόεδρος. Έχουν επίσης χαρακτηρίσει τον νέο πρωθυπουργό «τσιράκι» και έχουν επικρίνει τον διορισμό τεσσάρων υπουργών του, όλοι μέλη του πολιτικού κόμματος που διοικείται από τους αδελφούς Ρατζαπάκσα.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr