Στο Παρίσι ο φετινός τελικός του Champions League

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή και προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων οδήγησαν την UEFA στην απόφαση που επαπειλείτο εδώ και μέρες για αλλαγή στην έδρα του φετινού τελικού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η σημαντική αναμέτρηση που θα αναδείξει τον τροπαιούχο του Champions League για το 2022, αντί για την «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης, όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Stade de France», έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν.
Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του φινάλε της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA, θα δώσουν -μέχρι νεωτέρας- τους αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες.

«Η UEFA επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί το πιο διάσημο παιχνίδι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Γαλλία σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης.

Μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, η UEFA θα υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες πολλών φορέων για να διασφαλίσει την παροχή διάσωσης για ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία που αντιμετωπίζουν τρομερό ανθρώπινο πόνο, καταστροφή και εκτοπισμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης ότι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες μέχρι νεωτέρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επεσήμαινε σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους Ουκρανούς.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις, ακόμη και από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, γι’ αυτό το θέμα και χθες (24/02) ο πρόεδρος, Αλεξάντερ Τσέφεριν, συγκάλεσε εκτάκτως την εκτελεστική επιτροπή για να εξετάσει τα δεδομένα μετά τη ρωσική εισβολή.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr