Supermax – world of today (1977)

Αυστριακό συγκρότημα υπό του Kurt Hauenstein (1949–2011) δημιουργηθέν.

Έκαναν περίπου 15 άλμπουμ και 5 επανεκτελεσεις-συλλογες κλπ

Το 1981 σε περιοδεία τους στη Ν.Αφρική ήταν το 1ο συγκρότημα με μεικτή χρωματική σύνθεση… Μετα απο απειλές θανάτου και ταραχές η περιοδεία τους ολοκληρώθηκε κανονικά. Όμως η ‘αταξία’ τους αυτή έγινε αιτία να μπουν σε μια “μαύρη  λίστα” απο κάποιους πολιτικούς οργανισμούς κι έτσι τους απογαρεύτηκε η είσοδος σε κάποιες χώρες …

Το World of today έκανε αίσθηση και στην Ελλάδα το 1979-1980 με την χαρακτηριστική μπάσα μεταλλική φωνή του τραγουδιστή και το αρμόνιο/όργανο/συνθεσάιζερ της εποχής.

Σύνθεση

  • Cynthia Arrich: Vocals
  • Tebles Reynolds: Vocals
  • Juanita Schulz: Vocals
  • Rainer Marz: Lead & Rhythm Guitars, Backing Vocals
  • Richard Schönherz: Keyboards, Synthesizers
  • Kurt Hauenstein: Bass, Keyboards, Lead & Backing Vocals
  • Hartmut Pfannmuller: Drums
  • Brad Howell: Drums, Percussion, Backing Vocals
  • Jurgen Zoeller: Percussion
  • Daniel Ford: Percussion
  • Peter Koch: Percussion

Track listing (World of today 1977)

  1. World of Today (4:21) (Howell, Hauenstein)
  2. Lovemachine (8:37) (Hauenstein)
  3. Reality (5:12) (Hauenstein)
  4. Musicexpress (3:42) (Hauenstein)
  5. Camillo (3:17) (Hauenstein)
  6. Be What You Are (2:56) (Schönherz)
  7. I Wanna Be Free (7:15) (Hauenstein)

Discography

  • 1976: Don’t Stop the Music
  • 1977: Lovemachine
  • 1977: World of Today
  • 1979: Fly with Me
  • 1980: Types of Skin
  • 1981: Meets the Almighty
  • 1983: Electricity
  • 1986: Something in My Heart
  • 1988: Just Before the Nightmare
  • 1990: World of Tomorrow – Hansa
  • 1992: Tha Max Is Gonna Kick Ya
  • 1993: One and All
  • 1995: 3 Club-CDs: Spirits of LoveLiving in a WorldMagnetic Rhythm
  • 1997: Supermax – 20th Anniversary
  • 1998: “YAKU” Total Immigration
  • 2001: Terminal 2002
  • 2007: Remaxed Vol. 1
  • 2007: Remaxed Vol. 2
  • 2008: Supermax – Best Of
  • 2009: ЗЕМЛЯНЕ & SUPERMAX

Πηγη: wikipidia