«Ξεσπά» ο Ίλον Μασκ: Με ελέγχετε αδιάκοπα επειδή κάνω κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση 

 «Αρκετά έως εδώ»

Ο Ίλον Μασκ εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc κατηγόρησε χθες την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ότι παρενοχλεί τον ίδιο και την εταιρία του, με μία «ατελείωτη» και «αδιάκοπη» έρευνα, προκειμένου να τιμωρηθεί ο Μασκ για τη στάση του να επικρίνει δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση.

Η καταγγελία αυτή έγινε με μία επιστολή προς τον περιφερειακό δικαστή Άλισον Νέιθαν στο Μανχάταν, ο οποίος προήδρευσε σε έναν διακανονισμό του 2018, μετά από μία ανάρτηση του Μασκ στο Twitter, σχετικά με μία πιθανή εξαγορά της Tesla.

«Ο κύριος Μασκ και η Tesla επιδιώκουν με σεβασμό μία διόρθωση πορείας» έγραψε ο Άλεξ Σπίρο, ένας δικηγόρος του Μασκ και της Tesla. «Αρκετά έως εδώ».

Η SEC αρνήθηκε να χολιάσει. Με μία απόφαση μιας γραμμής που εξέδωσε ο Νέιθαν έδωσε εντολή στην επιτροπή να αντιδράσει μέχρι την 24η Φεβρουαρίου.

Η επιστολή, ακολούθησε μία αποκάλυψη της Tesla στις 7 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μία κλήση από την επιτροπή σχετικά με τη συμμόρφωσή της, στο διακανονισμό του 2018.

Η SEC κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Μασκ τον Αύγουστο του 2018, μετά από μία ανάρτησή του στο Twitter, σύμφωνα με την οποία είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για το ενδεχόμενο να καταστήσει ιδιωτική την εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων του, με τιμή μετοχής στα 420 δολάρια.

Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κάποια κίνηση εξαγοράς.

Ο Μάσκ παραιτήθηκε επίσης από την προεδρία της Tesla.

H τελευταία κλήση προς κατάθεση εκδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες μετά από τη δημοσκόπηση που έκανε ο Μασκ μεταξύ των ακολούθων του στο Twitter, σχετικά με το αν έπρεπε να πωλήσει ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου του στην Tesla, προκαλώντας ένα ξεπούλημα μετοχών.