Υπό διωγμόν ο… Τσαϊκόφσκι στην Ευρώπη: Αποσύρουν έργα του από συναυλίες, ακυρώνει τη Λίμνη των Κύκνων η Μενδώνη

Πολιτισμικό «θύμα» της Ευρώπης, δεν έπεσε μόνο η επιφανειακή συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision αλλά και… ο Τσαϊκόφσκι

Σε μια ακόμη παρανοϊκή είδηση που πηγάζει από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εκδίδουν… «διώξεις» κατά ρώσων καλλιτεχνών, ακόμη κι αν αυτοί μεγαλούργησαν σε προηγούμενους αιώνες.

Πολιτισμικό «θύμα» της Ευρώπης, δεν έπεσε μόνο η επιφανειακή συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision, αλλά ακόμη και ένας από τους «ογκόλιθους» της παγκόσμιας μουσικής, ο Τσαϊκόφσκι.

«Σιγούν» οι Κύκνοι στην Αθήνα

Στο ίδιο πλαίσιο, και χρησιμοποιώντας ως αφορμή την απόφαση της ΕΕ να απομονώσει τη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα, και η ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποφάσισε την ακύρωση της μετάδοσης της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι που θα μεταδιδόταν ζωντανά από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 6 Μαρτίου.

«Εκτός Ευρώπης» και ο μαέστρος Valery Gergiev

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι Μέγαρο Συναυλιών του Παρισιού Philharmonie, ακύρωσε τη συμμετοχή του ρώσου μαέστρου Valery Gergiev, λόγω των δεσμών του με το Κρεμλίνο.

Σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Συναυλιών  τονίζει ότι αναδιοργανώνει το πρόγραμμά του «σε αλληλεγγύη με τον ουκρανικό λαό».

Ο Gergiev, δέχτηκε επίσης ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές ότι κινδυνεύει να χάσει τη θέση του ως επικεφαλής μαέστρος της Φιλαρμονικής του Μονάχου, σε περίπτωση που δεν καταδικάσει τον πόλεμο. 

ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr