Υπόθεση Βαλυράκη: Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει ξυλοδαρμό και απειλές από κουκουλοφόρους

Ο μάρτυρας καταγγέλλει ότι τον ξυλοκόπησαν, τον εκφόβισαν και τον προειδοποίησαν να προσέξει τι θα πει στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση

Βασικός μάρτυρας της υπόθεσης του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει ότι δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό αλλά και εκφοβισμό από άγνωστους δράστες.

 

Το θύμα μετά την επίθεση που δέχθηκε προσέφυγε στην εισαγγελία Χαλκίδος όπου κατέθεσε μήνυση. Όπως αναφέρει εκτός από τον ξυλοδαρμό, οι δράστες τον εκφόβισαν και τον προειδοποίησαν να προσέξει τι θα πει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πληρεξούσιος δικηγόρος του μάρτυρα, Δημήτρη Μπάρδη, που δημοσίευσε το eviathema.gr: «Σήμερα 21 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους υπεβλήθη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για λογαριασμό του εντολέα μου, Ευάγγελου Ασμάνη, αυτόπτη μάρτυρα στην υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, κατά αγνώστων δραστών.

Στις 8 Φεβρουάριου, κουκουλοφόροι δράστες οι οποίοι κατέβηκαν από ένα μαύρο Ford Focus χωρίς πινακίδες, κύκλωσαν τον Ασμάνη, του προκάλεσαν ελαφρά τραύματα και τον απείλησαν να “προσέξει καλά τι θα πει” και “πώς θα το πει” όταν τον καλέσει ο ανακριτής που έχει στα χεριά του την υπόθεση του Σήφη Βαλυρακη, διαφορετικά τον προειδοποίησαν ότι θα τον “λιώσουν”.

Ο εντολέας μου βιώνει κλίμα τρομοκρατίας στον τόπο που ζει από σκοτεινές δυνάμεις που έχουν συνασπιστεί προκειμένου ο φάκελος του θανάτου της υπόθεσης Βαλυράκη να κλείσει ως ένα θαλάσσιο ατύχημα» καταλήγει ο δικηγόρος Δημήτρης Μπάρδης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μετά από εισαγγελική παραγγελία, ασκείται ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας Μανώλη Φωτάκη και Κώστα Παπαδάκη η «εξέλιξη «ανατρέπει κάθε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ότι επρόκειτο για ένα θαλάσσιο ατύχημα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων και δικαιώνει την οικογένεια του θανόντος για την από μέρους της συστηματική επιδίωξη κάθε θεσμικής και δικονομικής δυνατότητας ώστε να μην κατισχύσουν οι εσφαλμένες επιλογές κάποιων φορέων της προδικασίας που έθεσαν σε κίνδυνο συγκάλυψης μία ανθρωποκτονία από πρόθεση».

ΠΗΓΗ : https://left.gr