Ζαλίζουν οι τιμές της βενζίνης: Φόβοι ότι θα φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ – Σε ποιο νησί η τιμή αγγίζει τα 2,61 €

 

«Είναι ένα αρνητικό σενάριο που όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα» αναφέρει μιλώντας στο grtimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων.

Όπως μάλιστα λέει, «το σενάριο αυτό είναι προφανώς απαγορευτικό για τον Έλληνα καταναλωτή, για τις υπηρεσίες, για το κράτος και γενικότερα για όλους και για όλα».

«Οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς. Από μέρα σε μέρα, περιμένουμε ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 3 ευρώ (!) Είναι άμεση ανάγκη να παρέμβει η ίδια η κυβέρνηση και να λάβει μέτρα –είτε να μειώσει τον φόρο είτε να μειώσει τον ΦΠΑ. Στην Βόρεια Ελλάδα ο κόσμος πηγαίνει στην…. Βουλγαρία εδώ όμως στα νησιά δεν έχουν επιλογές. Οι δικοί μας πελάτες, που είναι οι ντόπιοι, οι επαγγελματίες όπως τα ταξί, τα τουριστικά λεωφορεία κ.λπ. είναι πολύ προβληματισμένοι. Δεν γεμίζουν πια το ρεζερβουάρ. Βάζουν 10, 15 ή 20 ευρώ. Δεν πάει παραπάνω. Ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ αφού έχει να αντιμετωπίσει και τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα άλλα προϊόντα. Οι τουρίστες δεν το σκέφτονται, έρχονται και γεμίζουν».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταυριανάκης, αν και στην Ρόδο δεν υπάρχει σωματείο βενζινοπωλών, τα περίπου 100 πρατήρια σε όλο το νησί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις προμήθειες και την κατανάλωση: «Τέτοιες εποχές, το κάθε πρατήριο προμηθευόταν καθημερινά περίπου 3.000 λίτρα. Τώρα είναι ζήτημα να φτάσουμε τα 1.500 λίτρα. Καταλαβαίνετε ότι η κατανάλωση και η ζήτηση από τους πελάτες μας, έχει πέσει στο μισό! Εμείς σαν ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Ρόδο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές –πράγμα πολύ δύσκολο. Ένα πρατήριο έχει πάρα πολλές δαπάνες και απαιτήσεις. Σε όλο το νησί δεν θα βρεις χαμηλότερες τιμές –ούτε στα απομακρυσμένα χωριά. Μόνον κάποιες εταιρείες έχουν δικά τους καταστήματα που προσπαθούν να πουλήσουν λίγο φτηνότερα τα καύσιμα και λειτουργούν σε βάρος μας (αφού έχουν τεράστια κέρδη). Ωστόσο, δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές…», τόνισε ο κ. Σταυριανάκης.

ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr